Bloody Mary

A Bloody Mary koktélt az egyik legkomplexebb italnak tartják ízeit tekintve. Ezen tulajdonsága miatt szerte a világon elterjedt. A klasszikus, jelenleg hivatalosként elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand Petiot gondolta ki, az italt pedig 1921-ben készítette el először Párizsban.
Egyes legendák szerint Bloody Mary a nevét a 16. században összesen 5 rövid évig uralkodó angol Mária királynőről (VIII. Henrik lánya) kapta. A királynő (mivel kezéhez sok vér tapadt, hiszen vallási okokból sok száz embert végeztetett ki) e néven vonult be a történelembe, majd a bárokba. Az ital szülőhelye az 1920-as évektől kezdődően az amerikai és a nemzetközi bárszcéna egyik legfelkapottabb párizsi bárja, a Harry's New York Bar.
Receptúra:
- 4 cl vodka
- 1,5 cl friss lime leve
- 12 cl paradicsomlé
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 2 öntet worchester szósz
- 2 öntet tabasco szósz
Dísz: bazsalikom-aszalt koktélparadicsom-zellerszár
Jég: kocka / zúzott
Elkészítés: shake
Pohár: tumbler vagy collins
Elkészítés:
A shakerbe jeget teszünk, ráöntjük az alapanyagokat, és alaposan összerázzuk, majd szűrve töltjük ki a jéggel feltöltött tumbler vagy collins pohárba.
Egy igazi klasszikus, amit mindenképp érdemes kipróbálni!
Ha szeretnéd megkóstólni ezt a csodás italt, látogass el hozzánk, a Koktél Műhely Lakásbár-ba és mi elkészítjük neked!
Ha szeretnél további tartalmakat, kövesd oldalunkat a következő receptekért!